Visegrad 4 Juniors

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2020. augusztus 26-27-28., Magyarország

Közösségi és nyelvi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Nyíregyháza

Napjainkban Nyíregyháza közel 120 ezer fős lakosságával Magyarország hetedik legnépesebb városa, kiemelkedő közlekedési útvonalak mentén helyezkedik el. 100 kilométeres sugarú körben három országgal határos: Ukrajna 78 km, Románia 100 km, Szlovákia 75 km.

Nyíregyháza fiatal és lendületes város. A történelmi belvárosban sétálva azt látjuk, hogy jól megférnek egymás mellett a 21. századi modern építészeti alkotások és az impozáns műemlék épületek. A város főtere, a városházával, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházzal, a patinás Hotel Koronával és a Takarékpalotával körülölelve számos nagyrendezvény és fesztivál helyszíne.

Nyíregyháza

Nyíregyháza belvárosa, jobbra a Városháza
(Fotó: Nyíregyháza)

A belvárost a köztéri alkotások, parkok és pihenőhelyek, kávéházak bősége teszi vonzóvá és még hangulatosabbá. A művelődést, kulturális élményt, kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást illetően óriási a programkínálat, egymást követik a nagyrendezvények, fesztiválok, tömegsportesemények.

Nyíregyháza

Hangulatos parkok, terek teszik hangulatossá belvárost
(Fotó: Nyíregyháza)

A belvárostól alig hat kilométerre található – a sós vizű, szikes taváról elnevezett, különleges mikroklímát biztosító 320 hektáros tölgyerdővel körbe ölelt – Sóstógyógyfürdő, Magyarország nemzeti gyógyhelye, amely minden korosztályt élményekkel vár. Az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben a család minden tagjának páratlan kalandokban lehet része. A fürdőgyógyászati részlegben a balneoterápiás kezelések mellett sokszínű a fizikoterápia palettája.

Nyíregyháza

A Móricz Zsigmond Színház épülete
(Fotó: Nyíregyháza)

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik, ahova évente közel 500 ezer vendég látogat el. A 30 hektáros tölgyerdőben az itt élő közel ötezer állat társas kifutókban, földrészenkénti csoportosításban látható.

Nyíregyháza

A Nyíregyházi Állatpark madártávlatból, a V4 Special Series mezőnyével
(Fotó: Vanik Zoltán)

A nyíregyháziak közül egyre többen figyelnek oda az egészséges életmódra és környezetvédelemre. Utóbbi kettőt szolgálja a város kerékpárút-hálózatának rohamos fejlődése is. A mintegy 70 kilométer hosszú városi kerékpárút-hálózat mellett 2017-ben kiépült egy egybefüggő kerékpárút Nyíregyháza és Tokaj között. A kerékpárbarátok örömére évente három nagy kerékpáros rendezvény is várja a mozgás szerelmeseit. Májusban a Nyíregyháza–Tokaj között megrendezett Bringa Piknik, júniusban a Michelin Bringafesztivál, szeptemberben a hét városrészt érintő Bringaváros 7.1 rendezvényen pattan több ezer ember kerékpárra.

Megosztás és like

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Nyíregyháza Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!